Friday, December 21, 2012

Magie multicolora

Dupa masa de seara am facut un mic spectacol de magie. Magia neagra s-ar fi potrivit perfect cu ninsoarea de afara, cu anuntul Apocalipsei din ziare si mai ales cu toata nebunia sfarsitului de an de la serviciu.
Dar am ales magie roz, albastra si rosie - culorile vesele ale borcanului de lipici, ale periei si ornamentului de brad pe care le-am facut sa apara si sa dispara pe rand, in timp ce spuneam diverse formule magice invatate de la petrecerea de Craciun.




Multa lume ne intreaba daca R si O sunt gemeni. Statura de baietel firav si timid al lui R completeaza tinuta inalta si hotarata a lui O intr-o pereche vesela, echilibrata si numai buna de imbratisat si alintat.
Dar magia scoate imediat la vedere diferenta de doi ani si jumatate dintre ei.
R zambeste pe sub mustati cand vede stangaciile magicianului, cand lipiciul in loc sa dispara sa vede de sub maneca pijamalei mele. Cand peria nu se transforma in ornament de brad la fiecare "Hocus Pocus" si uneori nici macar la "Dublu Preparatus".
Dar nu strica jocul, nu se repede sa spuna "Stiu eu!" inaintea lui O, pentru ca ora petrecuta cu magicianul, dupa o saptamana in care serviciul s-a terminat aproape de ora de spalat pe dinti, valoreaza mai mult decat o jumatate de pas in fata surorii lui aproape geamana.
Si ma strange in brate complice atunci cand O, in dragalasenia ei, ma intreaba laudativ: "Tati, tu cand o sa te faci mare vrei sa te faci Magician?"

Mihai

2 comments:

  1. "dublu preparatus!" ce tare!
    mosul a adus si la noi un set de magician anul asta...cat de inspirat a putut fi! cate grimase de nedumerire, fericire, incantare, magie a adus!

    ReplyDelete
  2. Si la noi e diferenta de doi ani si multi intreaba, la prima vedere, daca sunt gemeni :)
    Ce idee cu setul de magician! Pare tocmai bun pt dra care face 6 ani in we acesta (si nu numai pt ea :) ), mare iubitoare de circ si scamatorii :) Ia sa cercetam putin ...
    Din fericire si ei beneficiaza de un tata cel putin la fel de devotat ca si tine, ma bucur mult sa vad ca mai sunt astfel de barbati, bravo!

    ReplyDelete