Sunday, November 10, 2013

Zana Maseluta



Ne-a vizitat Zana Maseluta. Pentru a treia oara. Insa pentru prima oara pentru un dinte de sus.















Cum stie ea sa vina, asa ca o mama buna, fix in ziua in care dintele proaspat scos asteapta linistit sub perna? Si nu vine chiar oricum, vine pregatita cu cadoul asteptat... E ceva magic la mijloc...

Ce-i drept a avut timp sa se pregateasca. Se misca dintele de vreo trei saptamani, mai putin la inceput si chiar foarte tare zilele trecute. Mai mult decat atat, zana poate sa pastreze legatura cu cabinetul stomatologic, sa stie exact ce copil pleaca cu dintele la pachet. Deci nu pare chiar asa grea meseria asta de zana. Doar lipsa de somn e o problema, in asteptarea momentului prielnic de sustragere a dentitiei de sub perna. Dar asta poate doar pentru zanele mai obosite, cu probleme incipiente de colesterol ridicat.

Si uite asa, azi de dimineata pe la 7 s-a auzit un chiot de bucurie si tati a fost extras prin tragere de  picior in afara plapumei pentru a taia ambalajul lui Crug, un crocodil luptator de la Lego Chima, insotit de speedorz-ul lui verde tipator.

Noi, zanele, nu am crescut cu traditia asta. Eu tin minte ca, printr-un unchi si o bunica a ajuns la mine traditia cu aruncatul dintelui de lapte peste casa, pentru a se intampla ceva nemaintalnit si de neuitat, nu mai stiu exact ce.
Si uite ca si la capitolul asta generatia noastra s-a dovedit fruntasa la aruncat cu oportunitatile peste casa, fara macar sa aiba o minima asteptare ca ceva va fi aruncat dinspre cealalata parte a casei pana in bratele noastre - o masinuta chinezeasca cu arc, un Nu te supara frate, o atentie... Probabil ne-a ajutat sa nu primim lucrurile de-a gata, sa intelegem ca orice traditie apare de la o generatie la alta. Cineva trebuie sa se agite, sa invarta o rotita, sa astepte niste ore dupa culcarea copiilor, sa faca posibila magia prin entuziasm, rigoare si planificare, sa duca bucuria mai departe an de an.

Iar pentru cei care nu au imbratisat inca spiritul zanei Maseluta, recomandam cu drag filmul "Rise of the Guardians", aparut deja pe DVD. Pentru ca o imagine face cat o mie de cuvinte iar o mie de imagini creaza pe loc o traditie.



Mihai


2 comments:

  1. Am uitat sa ziiiiiic, am gasit carticica, citim din ea de cateva zile, e SUPERBA!
    Daca o laud, pot sa spun si de site-ul acela mai vechi unde am gasit povesti cu arici? :)

    ReplyDelete
  2. Ma bucur foarte mult si sper sa va incante multe seri.
    Da, site-ul cu arici e acolo pentru toti cei care vor sa-l citeasca.
    Pregatesc o surpriza cu acele povestioare, insa asta e doar la stadiul de secret ;)

    ReplyDelete